GAUCSÓKKAL IS TALÁLKOZTAM A VÉGELÁTHATATLAN ARGENTÍN PAMPÁKON
Pampa-tor

Meghívtak  egy valódi pusztai ebédre, mint mondták, a Pampák világára jellemző  lakomára. Milliónyi külföldi vendég "hemzsegett" az óriási ponyvával  fedett pusztai étkezdében. És közben szólt a szentimentális zene, a  vendégek egy része pedig járta is az argentín tangót.

Mindenki  kapott egy üveg argentín bort és annyi csirke- és marhahúst, amennyit  csak kívánt, de másként fogalmazva: amennyi csak belefért! Egy igazi  pusztai ebéd volt argentín ízekkel, argentín dallamokkal...

Külön  élmény volt bekukkantani a nagyüzemi konyhába, ahol a - képen is  látható módon - rácson sült a rengeteg kolbász, hurka, baromfihús. És mi  az az aprilla? Amikor roston sütik a marhahúst fél- vagy egykilós  porcióban. Igen, a vendéglőkben ekkorák az adagok. Az atyafi nem győzte  zsírjával locsolni, mozgatni a hatalmas húsdarabokat, hogy jól  puhuljanak és nehogy odaégjenek, de szépen pirosodjanak.

Több  helyen is láttuk, ahogy az út mentén szabad tűzhelyen egészben vagy  félig vágva sütik a szárnyast, a borjút, sertést, hízómarhát illetve  annak húsát. És mindez látható a magánházak kertjében vagy az országutak  melletti vendéglők udvarán. Megállsz és nézheted. A húst a parázs  felett zsírzóval locsolgatva pirítják. Ez a fajta pecsenyesütés az  asado. Mindennek van speciális megnevezése. Hát ez is a pampák világa...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése