2012. december 17., hétfő

Omán VI/2

A SOKSZÍNŰ OMÁNI SZULTÁNSÁG
Igazán élveztük a szálláshelyeinket





A tengerparti luxusszállodák egymás hegyén-hátán sorjázzák egymást, és még ma is folyik a hotelépítés. Az egyik épületmonstrumban egy igazán minden igényt kielégítő lakosztályt kaptunk. Gyakran és szívesen hűsöltünk a nagy melegben a teraszon. Nem kellett külön kérni vagy extraként megfizetni, minden szobához járt a kertre nyíló tágas balkon.





Itt jól érzi magát az ember! Egzotikus növények árnyéka, a tenger felől áramló sós levegő, a virágok árasztotta kellemes dús illat...





A hatalmas erkélyajtót zárva kellett tartani a nappali légkondicionálás és az éjjeli óriási szúnyoginvázió miatt.





Az étkezés a másik épületben volt. A svédasztalos, legalább 30 féle választékkal terített reggeliasztalhoz vezető utat pálmafák és virágágyások szegélyezték: esztétikai érzékünket nem kellett takarékra kapcsolni.





Már az étkezde bejáratához is helyeztek bútorokat, itt is lehetett enni.





Nem wellness-szállónak hívták, de a hotelünkhöz kellemes vizű, egész nap a vendégek rendelkezésére álló fürdőmedence tartozott. Körülötte tisztán tartott napozóágyak száradásra, barnulásra, pihenésre.





Gyönyörű utunk véget ért. Ismét Dubai repterén vagyunk, ahonnan 7 és fél óra alatt Bécsbe repülünk, onnan autóbusszal Budapestre, ahol be kell vallanom, megborzongtunk a barátságtalan, havas táj láttán...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése