2011. február 4., péntek

Peru IV/1b

PERU AZ INKÁK ORSZÁGA DÉL-AMERIKÁBAN
Santa Ana japán segítséggel




Miután errefelé mindennek van védőszentje, így a kisvasútnak is: Santa Ana névre keresztelték. A sínpálya japán segítséggel épült. Bizony szakszerű, precíz és szívós munka kellett a hatalmas sziklák átvágásához.





Minden talpalatnyi területet kihasználnak az indiánok. Igaz, hogy a folyómenti terület nagyon termékeny, mégis igen nincstelenek a lakói. Egy szegény település mellett suhan el a kisvonat.





A gazda háziállatai... Szegényes a gazdasági udvar.





A kőből összeeszkábált kalyibát semmi esetre sem lehet valamiféle kényelmes lakásnak nevezni. Sokszor el sem hisszük, hogy ilyen módon is lehet lakni, élni. Az arany országában álmodik a nyomor?






Az indián asszony gesztikulálva nézi az elsuhanó szerelvényt...





Megérkezünk a végállomásra, ahonnan kisbuszokkal, majd gyalog folytatjuk az utunkat a világ csodáját képező romváros, a Machu Picchu felé. Az állomáson a megszokott módon ezúttal is árusok tömege kínálja a portékáját. Türelmesen töltik az indiánok a kisvasút állomásain a napjaikat, nehogy lekéssék valamelyik járat érkezését, pedig a vonat csak néhány percet áll egy-egy állomáson. Ám ha az áru megtetszik, az üzletet villámgyorsan nyélbe lehet ütni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése