2011. január 2., vasárnap

Argentína IV/3

GAUCSÓKKAL IS TALÁLKOZTAM A VÉGELÁTHATATLAN ARGENTÍN PAMPÁKON
Calchaqui-völgy




Leereszkedünk a Calchaqui-völgybe. A homokos, kavicsos hegyhátak között különös formája, sziklaképződmények érlelődtek. Az ide nem messze levő dombon zajlott az ún. guerra sucia, vagyis a mocskos háború. Itt semmisítette meg az argentín hadsereg a Népi Forradalmi Sereget, melyet a Fidel Castro kubai győzelme által kiváltott remény és lelkesedés hívott életre.





Elfáradtam a hosszas bolyongásban. Megpihenek a kristálytiszta patak mentén.





Ez volt az utolsó argentín kirándulásunk Talán maradtunk volna még ebben a csodálatos, sokszínű országban, de az időnk lejárt. És íme a magyar csapat, mely várja a járművet, hogy a szálláshelyünkre vigyen.





Amíg a szállóhoz érünk, bizony nincs könnyű dolga a gépkocsivezetőnek. Az út - miközben lefelé haladunk az Andok hegységben - éles fordulókkal, szakadékok, vízmosások és meredélyek szélén vezet. A sofőrünk akrobata mutatványt végez, mire leérünk! Nem egyszer a mi lélegzetünk is eláll útközben. Hát ilyen az Andok hegység: gyönyörű, nagyszerű, kiszámíthatatlan.





Hajóra szállunk, hogy az elbűvölő 3 hegyi tavon átszelve az Andok hegységet áthajózzunk Chilébe. Szakad az eső, az idő is megsirat bennünket. Csodálatos országot láttunk, lenyűgöző élmény volt, amit a lehetőség szerint jórészt igyekeztem e helyütt is megosztani. Isten veled, Argentína!



Adios!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése