2012. július 12., csütörtök

India III/3b

MIT LÁTTAM INDIÁBAN?
A Majomtemplomba hitetlenek is beléphetnek




E sok, szinte hihetetlen élményt a Majomtemplom megtekintésével is szeretnénk kiegészíteni, keresünk hát egy biciklis riksát.





Amint észreveszik, hogy már alkuszunk, 6-8 ajánlkozó is akad egyszerre. A legszimpatikusabbat választottuk, ezt a sovány fiatalembert.





Egy szűk sikátor vitt fel a templomhoz, melyen már gyalog kellett mennünk. Feleségemet egyáltalán nem hozta zavarba a jámbor, békésen kérődző szent tehén eltorlaszolva az utat. Járművel nem is tudtunk volna továbbmenni, hisz felzavarni szigorúan tilos.





A Durga vagy Majomtemplomban vagyunk. Nevét arról kapta, hogy ezek az állatok a templomban és annak környékén szabadon tenyésznek.





A majmokat hetenként egy vagy két alkalommal ünnepélyes szertartások között megvendégelik. Magában az épületben és az udvarban 150-200 egyed lehet együtt, melyek felettébb szemtelenek. Közvetlen közelünkbe jönnek, és minden tárgyat kikapnának a kezünkből - ha engednénk.





És ezek a vigyorgó, ugrándozó, folyton marakodó és mérgesen kaffogó, apró bestiák a bálványai azoknak az embereknek, akik körülöttük térdelnek, könyörögnek, imádkoznak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése