2011. november 23., szerda

Chile II/1

A DÉL-AMERIKAI REPÚBLICA DE CHILE
Show Santiagoban




Estefelé érkeztünk a fővárosba, Santiagoba, és azonnal készülnünk kellett egy esti folklórprogramra a Santiago Revübárba. 17400 (!) forint volt a belépő dollárban. Már javában játszott a zenekar, amikor megérkeztünk.





Az asztal terítve, a mienken egy magyar nemzeti színű zászlócskával. Kellemes aromájú, alkoholos, jellegzetes chilei aperitiffel kezdtük, mely olyan erejű volt, hogy azonnal a fejembe is ment. (Mondjuk nem vagyok hozzászokva, az igaz.)





Telt ház volt. A chilei és Chile környéki szigetekről való táncosok léptek fel sajátos öltözetben, karakteres táncaikkal és egyedülálló dalaikkal. Samoáról, Haitiból, Hawaiiról és mások a Polinéz szigetvilágból...





Elmondom, hogy Á la carte kaptuk a vacsorát, volt vagy 4-5 fogás és hozzá egy üveg bor vagy sör. Ugyancsak jóllakhattunk. S mindez igazán impozáns környezetben.





Amíg néztük a táncosokat, hallgattuk a zenét, kis magnóm rögzítette a páratlan műsort.





Míg pörögnek a képek a sokszínű népviseletbe öltözött gyönyörű és ügyes táncosokkal, szót kell ejteni a turistáknak olyan fontos itteni időjárásról. Chile éghajlatát a tenger szomszédsága mérsékli, a szélsőségek azonban a trópusitól az antarktisziig terjednek.





Az Andok magasabb részein alacsonyabbak a hőmérsékleti értékek, dél felé haladva pedig nő az eső mennyisége. Közép-Chilére a téli csapadék jellemző. Délen egész évben fújnak az erős nyugati szelek, és a csapadék mennyisége a trópusokon kívül a legmagasabbak közé tartozik.





Forró hangulatban ért véget az éjjeli bemutató...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése