GAUCSÓKKAL IS TALÁLKOZTAM A VÉGELÁTHATATLAN ARGENTÍN PAMPÁKON
Pampa-tor
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgwofSErB3uABVCcGsHuu9m2JRRLYSL6Jbf8Nlnk_dHYxvNANtbO9yqm2I5_CvD2WY5gHNwQfW28lu_HO8tYmJxhiCfojHR6WVOxFtpbV7KuAgnf06jZKMBU4ejImchZ7_FH-2NK2j-5x0v/s320/argent%25C3%25ADna043.jpg)
Meghívtak egy valódi pusztai ebédre, mint mondták, a Pampák világára jellemző lakomára. Milliónyi külföldi vendég "hemzsegett" az óriási ponyvával fedett pusztai étkezdében. És közben szólt a szentimentális zene, a vendégek egy része pedig járta is az argentín tangót.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhkqg8bqT0gdUN2zqVA4sRIms9cXfZtoz6ENkU6yE5SUXGx7cdYvAgvVvxksHVObTXUFalaMCLLRONzhcSc-w3y1MV6RhD4BzEkY9HlrBNIDhLWKVHu99yoIOGtM7FZuk2lrxH2pQmStpCs/s320/argent%25C3%25ADna044.jpg)
Mindenki kapott egy üveg argentín bort és annyi csirke- és marhahúst, amennyit csak kívánt, de másként fogalmazva: amennyi csak belefért! Egy igazi pusztai ebéd volt argentín ízekkel, argentín dallamokkal...
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiQXC307abpL0YMDnHx8LvGO8WxQmlV9-wOPnMbV0eQfPkJSmrUEJFhlZUhR726CoSGMTJ3M8bo3WamUCyd7AE76depuJSDmf_ABNApWmMJtcbgjUZGwK5f4MgzeD-EqQqeSq1XO_xcM4iM/s320/argent%25C3%25ADna045.jpg)
Külön élmény volt bekukkantani a nagyüzemi konyhába, ahol a - képen is látható módon - rácson sült a rengeteg kolbász, hurka, baromfihús. És mi az az aprilla? Amikor roston sütik a marhahúst fél- vagy egykilós porcióban. Igen, a vendéglőkben ekkorák az adagok. Az atyafi nem győzte zsírjával locsolni, mozgatni a hatalmas húsdarabokat, hogy jól puhuljanak és nehogy odaégjenek, de szépen pirosodjanak.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhauvV42u6bbpMSVUr7KWH_PQVK_-cqa4YIxnoCsiND7LMJRTAqBQS1N42_KBXqKMTa9CTerk3MQkhxJ1xg97qph2Mim4QQxD21nZW1wjGzbOplP2AsbOCv8wi-R_0o2t-bQl2yLVdVR7Zz/s320/argent%25C3%25ADna046.jpg)
Több helyen is láttuk, ahogy az út mentén szabad tűzhelyen egészben vagy félig vágva sütik a szárnyast, a borjút, sertést, hízómarhát illetve annak húsát. És mindez látható a magánházak kertjében vagy az országutak melletti vendéglők udvarán. Megállsz és nézheted. A húst a parázs felett zsírzóval locsolgatva pirítják. Ez a fajta pecsenyesütés az asado. Mindennek van speciális megnevezése. Hát ez is a pampák világa...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése