2012. május 10., csütörtök

Kenya IV

"KENYÁBAN A HALAK FEJET HŰTŐ KALAP"
Arcok és kókuszok




A kenyai menyecske mosolyogva állt a kamerám elé.





A hétköznapi viseletük tarka-barka. A bennszülött család a fotóért természetesen baksist kért. Meg kell hagyni, hogy jóalakúak a fekete hölgyek. Elhízott nőt vagy pocakos férfit legalábbis én nem láttam.





Lépten-nyomon találkoztunk maszájokkal. Az egyik legismertebb népcsoport ők Kelet-Közép-Afrikában. Mintegy 1000 éve vándoroltak be Szudán területéről. Látogatást tettünk egy maszáj faluban. Kenya lakosságának több mint 2 %-át teszik ki nomád szarvasmarha- és kecskepásztorok, akik számára a barom társadalmi, politikai és gazdasági tényezőt jelent. A jólét és társadalmi rang mértéke az állatok számától függ.






A 10-20 kunyhóból álló faluban rendszerint több család él együtt. A telepet tüskés kerítés védte a nem várt látogatóktól, és megakadályozza az állatok elkóborlását.





Helyenként óriási termeszvárak...





Vigyázni kellett, mert időnként leesett egy-egy termetes kókuszdió és nagyot koppant. Csak ne a mi fejünkre! Óvatosak voltunk.





Kókuszdió szüret után: a termést halomba gyűjtik.





Szállodánk étterméhez is egy kókuszligeten át vezetett az út, az itteni illem pedig úgy kívánta, hogy a nagyon meleg ellenére csak rendes öltözékben közlekedhettünk errefelé.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése