2012. február 9., csütörtök

Málta 4g

MÁLTA A KERESZTES LOVAGOK FELLEGVÁRA
Vásár az utcán




Az utcát a forgalom elől lezárják, és a délutáni lebontásig kész a közterületi vásár. Nem kell vásártér, nem kell piachely! Ez itteni specialitás.





Amíg körülnézünk, néhány egyéb információt is kapunk az idegenvezetőtől Máltáról. Több kertben és konyhakertben is látunk szélmalmokat. Miért kell? Ezekkel húzzák fel a vizet. Máltának gazdag madárvilága van. Sajnos évente sokezernyi szárnyast mészárolnak le a vadászok. Mi is láttunk több ilyen gyilkos vadászlest. Régen valóban az étrend részét csemegeként képezték a madarak, de ma már csak sportból lövik azokat. Szomorú.





Máltán a házastársak törvényesen nem válhatnak el. Kevés a föld egy sírhelyre, egymás fölé több halottat is temetnek. Érdekes, hogy a máltaiak is Allahnak hívják Istent, és megtartják a Ramadánt. Ez még arab hagyomány.






Szusszanunk egyet a vásári lótás-futás-alkudozás és az otthoniak számára emléktárgyak vásárlása után...





Utunk véget ért. A máltai reptéren 8-10 évvel ezelőtt még egy ütött-kopott indóház állt csak. Miután pedig az első benyomás nagyon fontos, és turisták százezrei keresik fel a helyet, néhány évvel ezelőtt egy új, modern repülőteret épített itt egy holland cég. Olyan mint a világvárosiak, csak kisebb. Mint látjuk, tágas, kellemes a várócsarnok...





A máltai gép indulásra kész. Felemelkedünk és búcsút intünk a szépen gondozott szántóföldeknek, kerteknek és a hatalmas erőddé kiépített szigetnek, mely egyedülálló látványt nyújt még a végeláthatatlan tengeren is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése