2010. július 7., szerda

Kína II/1b

KÉPES NAPOK KÍNÁBAN (II/1b)
(A császári palota)




Amint hallottuk, a Mennyei Béke tere nem is volt olyan békességes. Sok mindent látott ez a közterület meg a jellegzetesen szép, nagyszerű sátortetős kínai épületek, ugyanis már annak idején is itt történt a hadifoglyok felvonultatása, a vétkes hivatalnokok nyilvános megpálcázása (nem is rossz ötlet), de olykor a kivégzések is.





Mi is bemenénk a császári palotába. E hatalmas füstölő edény mellett álldogálnak a hosszú sorban a bebocsátásra várakozók, mely edény a vezetőnk szerint aranyozott volt, de az aranyat a "rosszfiúk" lekaparták róla.





Bemegyünk az egyik palotába.





A Földi Nyugalom Palotájában (minden palotának adtak valaminő csodálatos kínai nevet) volt egy szokatlanul kis helyiség, mely fekhelyére semmit nem tettek és a falaktól kezdve minden vörösre volt festve. Itt kellett a császárnak töltenie a nászéjszakát. Az utolsó császár elárulta, hogy mindent annyira fullasztónak érzett, hogy a téteményképessége "lenullázódott". Igaz, hogy a palotában nem volt szabad fényképezni, de stikában azért készítettem néhány fotót.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése