2010. november 10., szerda

Malajzia IV/1b

JÁRT MÁR SZANDOKÁN HAZÁJÁBAN, MALÁJFÖLDÖN? LEGYEN AZ ÚTITÁRSAM! (IV/1b)
Langkavi




Az ország egyik fő terméke a rizs! A trópusi meleg ellenére Langkaviban csak egyszer aratják, mert nincsen állandó öntözési lehetőség. Itt bizony ki kell várni a monszun vízáldását, mely júniustól októberig öntözi a földeket. Pedig másutt a meleg égövön akár háromszor is aratják a rizst egy esztendőben. Talán kárpótol a déligyümölcs, ami viszont egész évben bőven ontja a termését.





Meglátogatunk egy most épülő, hatalmas kínai templomot. Már évszázadokkal ezelőtt mintegy 30 ezer kínai vándorolt be Malajziába. Elsősorban munkások jöttek, de érkeztek ügyvédek és orvosok is, akiknek a száma az évszázadok során megsokszorozódott.





Ebben a páratlan környezetben kellett egy családi fotó...





Bemegyünk a templomba, ahol többek között megszámlálhatatlan kis Buddha-szobor fogad. Meg a templomban szolgálatot teljesítő szerzetes, aki azonnal adományt kér a templomépítés javára. Amikor látja, hogy erre nem valami nagy hajlandóságot mutatunk, azt ajánlja, hogy húzzunk a sorsunkat megjövendölő cédulát. Csak komoly nehézségek árán tudjuk megértetni vele, hogy sem a szöveget nem értjük, sem pedig az írásjeleket nem ismerjük. Végre abbahagyja az erőszakos molesztálást.





Városnézésre megyünk és ehhez egy riksát keresünk. A kocsi utasra vár, de vezetőjét meg kell keresni. Hamarosan észrevesz és futva jön, nehogy elszalassza az üzleti lehetőséget. Igaz, hogy a riksa drágább mint a taxi, de fényképezni és alaposan körülnézni csak ilyen módon lehet. Ott áll meg, ahol kérjük, ugyanakkor közvetlenül ízlelhetjük a városi forgatag hangulatát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése