2010. november 16., kedd

Malajzia V/1a

JÁRT MÁR SZANDOKÁN HAZÁJÁBAN, MALÁJFÖLDÖN? LEGYEN AZ ÚTITÁRSAM! (V/1a)
Malakka-szoros




A Malakka-szoros mentén fekvő nagyvárosban vagyunk - útban a tengeri kikötő felé, ahol majd hajóra szállunk. Ez a tengerszoros választja el a félszigetet Szumátrától. A higiénia nem éppen erősségük: a hulladék és a szennyvíz is a várost kettészelő folyóba kerül.





A régi városrészben ebédeltünk. Ütött-kopott házak, alul üzletek, felette pedig az előbbi évszázadokra jellemző zsalugáteres lakások. Ezek restaurálását is tervbe vették, hogy a múlt ne semmisülhessen meg teljesen.





Megyünk a kikötőbe, ahonnan majd kirándulást teszünk a híres-hirhedt Malakka-szorosban. A kis komphajó már vár bennünket...





De nagyobb gőzösök is horgonyoztak a kikötőben, melyek a távolsági személyforgalmat bonyolíttták le.





Megtudtuk, hogy az előbbi nagy személyszállító hajó Szingapúrba megy, mely 100 km-re fekszik Malakkától. A hajó személyzete indulásra vár. Látták, hogy külföldiek vagyunk, szívesen álltak a fényképezőgépünk elé.





Ők pedig az Ápolónőképző növendékei, akik ugyancsak a hajó indulására várnak. Odajöttek hozzánk és nagyon kedvesen trécseltek velünk. A rövid idő alatt olyan barátságos nexus alakult ki közöttünk, hogy felírták a címüket is, és kérték, hogy küldjünk legalább egy képeslapot otthonról, mert még semmit sem hallottak Magyarországról. Mindent megígértünk, de hazatérve semmit sem teljesítettünk, mert rettenetesen bonyolult volt a felírt címzés, és nem tudtunk eligazodni rajta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése