2010. szeptember 26., vasárnap

Ceylon VIII/2

SRI-LANKA, AZ INDIAI ÓCEÁN GYÖNGYSZEME (VIII/2)
A tengerparton




Megérkezett az elefánttulajdonos a szelidített ormányosával. Egy német turista azonnal be is fizet egy sétára. Nem csodálom, hogy fél és ügyetlenül száll fel a hatalmas, ormótlan jószágra - legalább a többi turista szórakozik a sutaságán. A lovaglás, tevegelés, szamaragolás a világjáró német turisták számára nem különleges dolog, de elefántháton ülni, ez bizony nem mindennapos attrakció... Kattognak a fényképezők is.





Végigjártuk a gyönyörű szigetet. Visszatérünk a szállodánkba. Tengerparti szállásunk van, a nagy melegben fantasztikusan kellemes, enyhe szellő susog a kókuszdióktól roskadozó pálmák alatt. Nem tudok nyugodni a kényelmes napozón, kókuszdió-vadászatra megyek... Leütöm a diót, levágom a tetőt, kiiszom az édeskés, csodálatos tejet...





Alig néhány méterről hallani a hűsölést nyújtó tengervíz egyhangú, pihentető morajlását. A kellemes vízben jólesik megmártózni.





Persze ahol turista van, megjelennek az árusok is. Vásárolunk. Közben az árus a bételt rágja, ha megszomjazik, kókuszdiót bontogat és kókusztejjel csillapítja a szomját. Van itt erre mindefelé, finomabb, olcsóbb és egészségesebb, mint a hazai üdítő vagy netán szeszes italok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése