2010. szeptember 29., szerda

Találkozó (1)

58 év az állategészségügy szolgálatában

"Tisztelt Vendégeink! Kedves Évfolyamtársaim!

A "Volt egyszer egy járvány" című könyvemhez kerestem azokat a volt évfolyamtársaimat is, kollégákat, akik feltevésem szerint az 1952-54 közötti, eltitkolt száj- és körömfájás járvány idején már a gyakorlatban dolgoztak. Szerencsém volt, mert közülük sokan megírták élményeiket. Az anyaggyűjtés során azonban többen kérték, hogy rendezzem meg "utolsó" évfolyamtalálkozónkat, mert (személyemet túlbecsülve), ha én nem teszem, többé már nem találkozunk. Meghatott a kérés. Az előzőleg emlékezetesen sikeres találkozókat szervező Goóts Laci és Belle Laci segítségüket is felajánlva biztattak, hogy teljesítsem a "jónép" kívánságát. Segítségükkel s tapasztalatikat felhasználva, teljesítettem azt.
Ha csak rátekintünk néhány korábbi találkozónk fényképére, szinte belénk hasít a jelenlévők nagy száma. Ma készülő csoportképünkön a korábbi létszám töredékét látja majd az utókor.
Emiatt is különös érzéseket felkavaró találkozón vagyunk ma együtt. Szomorúak vagyunk, hiszen valemennyi egykori professzorunk, szinte minden volt oktatónk és a velünk diplomát szerző 143 volt évfolyamtársunk jelentős része már elhunyt. Emléküket megőrizzük, ápoljuk, hisz' két emberöltő távolságban is kedves az nekünk. Gondoljunk rájuk, s felállva áldozzunk emléküknek."
Dr. Mészáros János
(állatorvos, egyetemi tanár, az MTA tagja)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése