2010. szeptember 27., hétfő

Ceylon VIII/3

SRI-LANKA, AZ INDIAI ÓCEÁN GYÖNGYSZEME (VIII/3)
Utolsó nap




Elérkezett az utolsó nap. A meleg nappalt fülledt, sötét trópusi éj követi. Égen és földön kigyulladnak a természet lámpásai. Felül Európához képest szokatlan módon és pompában ragyognak a csillagok, alant pedig a fákon és bokrokon fényben izzó, világító rovarok miriádjai villantják fel fényeiket. Búcsúvacsorát szervez a szálloda. A svédasztalon minden megtalálható, ami csak szem-szájnak ingere. Közben andalító muzsikát játszik a ceyloni zenekar. Csodálatos éjszaka!





Vacsora után műsoros est következik. Akrobatikus elemekkel tarkított táncot látunk pontosan kidolgozott kéz- és lábmozdulatokkal - fúvóshangszerek, csengettyűk és dobszó kíséretében. És jön a tűzprodukció, a tűznyelők, majd a népviseletbe öltözött, gyönyörű táncosnők és a fürge lábú táncosok bemutatója. Már hajnalodik, mire véget ér ez a lenyűgöző est, melyben elbúcsúzunk a sok-sok feledhetetlen élményt nyújtott csodaszép országtól - Sri Lankától.





Egész éjszakai, 11 órás repülés után fáradtan reggel értünk a Zürichi repülőtérre, ahonnan magyar géppel utaztunk haza. nemcsak kimerültek vagyunk, de bosszúsak is, mert 15 perccel ezelőtt repült el a magyar gép Budapestre, így újabb több órás unalmas rostokolás vár ránk.
De persze mindenért kárpótol az élmény, hogy megismerhettük Sri Lankát, ezt a paradicsomi világot...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése