2012. december 6., csütörtök

Omán I/3

A SOKSZÍNŰ OMÁNI SZULTÁNSÁG 
Dubai csodák 




Egy bevásárlóközpontban vagyunk. Szóhoz sem jutunk...





De igyekszünk mindent megnézni és megörökíteni - még magunkat is.





Idebent a légkondicionáló ellenére 30 fok meleg a hőmérséklet, de az ablakon túl egy mesterséges téli világba cseppenhetünk, ahol hógolyóznak, síelnek, ródliznak. Téli sportokat űznek. Hihetetlen! Mintha csak karácsonyi szünet lenne itthon.





És mindez a sivatag közepén, ahol 40 fokos a hőség! A csodavilágtól mindössze egyetlen üvegfal választ el bennünket.





De hogyan is van ez? A valóságban egy mesterséges légtér, egy hatalmas, hideg doboz ez, ahol kizárólag mesterséges fény, a villanylámpák adják a világosságot. Ugyan mennyi pénzbe kerülhetett a lenyűgöző technikával megépült téli világ a hőség birodalmában... Miközben a nagy melegben a verítéket töröljük az arcunkról, nem tudjuk e varázslatos világról levenni a tekintetünket.





Csak bámuljuk az ablakon keresztül... Átkerülni felettébb egyszerű: ha befizeted a belépődíjat, egy elevátorral percek alatt átrepülhetsz a havasba. 




Sípálya is van. De még mindig nem hiszünk a szemünknek. Nem hisszük, hogy ez valóban igaz lehet. Időnk végeztével visszamegyünk a nagycsarnokba, a találkahelyre a csoporttal, de még a kijáratot is alig találjuk meg a rendkívül tágas plázában.





Az újabb csoda mögöttem a tengerben épült óriási, 7 csillagos luxusszálloda! Igen, ez is Dubai egyik különlegessége. De itt az idő, hogy a rövidke átutazásnak vége szakadjon, és megérkezzünk Ománba!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése