2012. január 8., vasárnap

Florida II/2

TÍZ NAP FLORIDÁBAN
Városnézés Miamiban




Utcai vendéglők sorakoznak. Ha narancslére gondolunk, egyből eszünkbe kell, hogy jusson Florida, hiszen az állam a világ narancsellátásnak 25 százalékát adja. A narancslé-koncentrátumoknak pedig 95 százaléka készül itt évente. Mind a mai napig sűrűn követik egymást a narancsültetvények ezen a vidéken.





A hétköznapi kínálatot egzotikus gyümölcsök is kiegészítik. Számunkra ismeretlen, ízletes dzsemek, lekvárok és különféle gyümölcsökből készült, savanykás ízű szószok is vásárolhatók. Megkóstoltuk. Az utóbbi években sokféle gyümölcsborok készítésével is kísérleteznek, de ezek még nemigen törtek be a nemzetközi piacra. A helyi fehér tupeloméz világhírű. Ettünk belőle és vásároltunk ugyan, de a magyar akácméz nekünk jobban ízlett.





És ez az óriási rák mi célt szolgál? Megacégér. Jelzi, hogy mögötte van a Rák Vendéglő!
- Ne hagyja ki, tessék befáradni! Kóstolja meg kiváló tengeri termékeinket - mondja az invitáló ember.






Beültünk. Igazi halétterem volt, amilyen nagyon sok van Miamiban, de hogy autóülés lesz a székem - erre nem gondoltam! A választék viszont csodálatos volt: kagylók, rákok, osztrigák és különféle homárok is. Mindemellett a marhahús is kedvelt errefelé, így a steak az étlap fő fogásai között szerepelt.





Kimagaslik a városháza impozáns épülete. Némi meglepetés ért, amikor leszálltunk a buszról: a Flamingo Tours kocsijaival közlekedtünk, nálunk kissé szokatlan, hogy leszálláskor illett legalább 1 dollár borravalót adni a sofőrnek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése