2011. október 11., kedd

Kapott leveleket

Kedves Pista Barátom!

Márton János kollégánk távollétében én vizsgáltam a kényszervágóhídon, amikor a B. J.-f. lothárdi marhát beküldted. A leveledben foglalt kérdésedre válaszolva közölhetem, hogy az állat jobboldali oldalsó agykamrájának falában gennyes gyulladást észleltem, amely következményes belső agyvelővízkórral járt. Az elváltozás a kényszervágási igazolványon szereplő szarvcsaptöréssel és a tulajdonos által elmondott tünetekkel kétségkívül oki kapcsolatban állt.
Mivel mindketten írogató emberek vagyunk, számomra igen megtisztelő lenne, ha ez a szakmai szempontból kétségtelenül igen érdekes eset egy rövid Radnai-Százados-Kádas f. klinikopathológiai jellegű közlemény formájában a Magyar Állatorvosok Lapjában megjelenhetne. 
Ha javaslatommal egyetértesz, úgy mi az agyvelőről készített makroszkópos fényképfelvételeket, a részletes kórbonctani és kórszövettani leírást, a kieg. bakteriológiai vizsgálat eredményét és a vonatkozó irodalomról készített értékelést készséggel megküdjük, Te pedig a klinikumot írnád le és összeállítanád az anyagot.
Ha a javasolt közös közlemény elkészítéséhez nem látsz lehetőséget, az esettel kapcsolatos bármilyen kérdésedre természetesen akkor is készséggel válaszolok.


Baráti üdvözlettel:

Pécs, 1975. április 25.

Imre

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése