2012. július 4., szerda

India I/5

MIT LÁTTAM INDIÁBAN?
Reggeli séta Bombay utcáin
Ő is azon százezrek egyike, aki az utcán töltötte az éjt, és még mindig az igazak álmát alussza - csak úgy a földön... az utca földjén...

Sokkal előkelőbb dolog a padon átaludni az éjszakát...

A gyümölcsárusok már hajnalban kelnek, és sietnek a piacra. Fillérekért kaphatsz banánt, narancsot, kókuszdiót és megannyi déligyümölcsöt. Az alma viszont a drága termelvények közé tartozik. Néhol kedvezni akartak nekünk, és ez utóbbit kaptuk az ebédhez - sajnos.

Az utca képéhez tartozik a politikus is! Kár, hogy nem értjük, hogy vajon mit is tud ígérni megválasztása esetére, pedig gesztikulálva, óriási hangon hirdeti a nézeteit.

Minő tarka keveréket hoz létre az utcákon ez a sokféle színű, különböző ruházatú és jónéhány nyelven beszélő embertömeg! Guggolnak, alkusznak, adnak-vesznek, kínálnak, gesztikulálnak, koldulnak...

Az úton az autók, a szamárfogatok, a kulik biciklis utódai és az ide-odakószáló szent tehenek nyüzsgő sokasága elegyedik az emberforgataggal.

Nem kell bérleti díjat fizetnie a suszternak az üzletért, kirakja a szerszámait az utcára, és máris megnyílt a cipészműhely.

Ha a hindu hölgy divatosan akar öltözni, feltétlenül szárit kell viselnie. Nagyon elegánsak a különböző, szebbnél szebb színű szárik és csinosak benne az asszonyok.Még az indus is csodálkozik, aki a dolgát az utcán a legnagyobb forgatagban végzi, hogy ez egyáltalán meglep bennünket, idegeneket, és megbámuljuk!

A rekkenő hőségben a közlekedési rendőrnek is melege van, ámde ő is rendületlenül végzi a dolgát.

Sajnálattal teli félelmet váltott ki belülünk a sok leprás koldus... Lépten-nyomon találkoztunk velük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése