2012. július 21., szombat

India V/3a

MIT LÁTTAM INDIÁBAN?
 Silver Sand




India negyedik legnagyobb városától, Madrasztól csak néhány kilométerre a Bengál-öböl mentén hosszan húzódik a világ egyik legszebb tengerpartja, a Silver Sand.





Errefelé a hőmérő higanyszála sohasem süllyed 22 fok alá, de gyakran felugrik 35-40 fokra is. E rekkenő hőségben jóleső megmártózni az óceán hűs vizében. Bár igen csendes idő volt, a tenger így is méteres hullámokat vetett.





A homokföveny 180-270 méter mélységben kíséri a tengerpartot.





Ezúttal nem szállodában laktunk, hanem szellős bungalóban. A moszkítók éjjeli támadása miatt egyetlen pillanatra sem bújhattunk ki a moszkító háló alól. Szobánk falán milliónyi kis gyíkocska futkozott. Esténként sokáig gyönyörködtünk a kivilágított hajókban, vitorlásokban.





A meleg tenger világa is nagyon változatos. Korallokat és egzotikus halakat rejt a mélység.





Az éjszakák rövidek, szinte egyik percről a másikra robbant be a reggel, a napfelkeltét sokhangú madárdal köszöntötte, és nem tudtunk eltelni a dús vegetáció az óriási trópusi virágok nehézkesen édes, szinte bódító illatával.





A közelben egy rendkívül dekoratív hindu templom állt és sok kisebb szentély.





Aki akart, a szent elefánthoz is imádkozhatott, én inkább rövid pihenőt tartottam a 40 fokos hőségben. Megjegyzem, hogy európaiaknak szeszes italt is kiszolgálnak, de csak akkor, ha felmutatja a vízummal együtt kapott engedélyt! Az emberek vallásos érzületére jellemző, hogy minden autóbuszban ott volt a vezető előtt egy szentkép vagy valamiféle szobrocska - a saját hitének megfelelően.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése