2010. október 2., szombat

Madeira I/1


MADEIRA AZ ATLANTI-ÓCEÁN GYÖNGYSZEME (I/1)
Odautazás




Látogasson el velem, Tisztelt Olvasóm, erre a csodálatos szigetre! Nem fogja megbánni...





2003. október 22-én tettünk kirándulást az Atlanti-óceán gyöngyszemeként ismert Madeira szigetcsoportra, mely valójában 5 szigetből áll. Madeira, a fősziget 55 km hosszú és 24 km szélességű - mintegy 300 ezer lakossal. Áthajóztunk a másik nagyobb szigetre, Porto Santora is, mely azonban mindössze 45 négyzetkilométer, csaknem negyedrésze a főszigetnek. Madeira a portugál anyaföldtől kb. 900 km-re fekszik Afrika partjainál. Földrajzi értelemben Afrika, politikailag pedig Európa.





Repülőre szállunk, majd Frankfurt-Lisszabon-Funchal útvonalon egész éjszaka is utaztunk. Funchalban a tenger felett cölöpökre épült kifutópályán landol a gépünk. Azt tartják, hogy a repülőgép leszállása a legveszélyesebb művelet. Hát még ha az a tenger fölötti cölöpökre épült! Szóval - őszinte leszek - egy kicsit izgultam annak ellenére, hogy az egész nappali majd éjszakai repülés ugyancsak felettébb fáradttá tett.





A gépen olvasgatom a tájékoztatót a szigetről. Madeira szubtrópusi virágorgiája szinte párját ritkítja az egész világon. Kertkultúrája világ-attrakció!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése