2010. október 3., vasárnap

Madeira I/2

MADEIRA AZ ATLANTI-ÓCEÁN GYÖNGYSZEME (I/2)
Megérkezés




"Szelíd" tengerpartja hajókázásra, csónakázásra csábítja az idelátogatót. Egész évben enyhe, kellemes klímája számos nagy embert is idevonzott, hogy elmeneküljön a zord európai téli-őszi időjárás elől. Hogy csak kettőt említsek: Churchill miniszterelnöknek is volt itt "pihenő háza", vagy gondoljunk a magyarok kedvenc királynőjére, Sissire. A tenger vize télen is mindössze 17 fokos.
A lankás vidéket vadregényes hegyvidék váltja fel, ahol a folyók és patakok mély völgyszakadékot vájnak és a hegyvidéki tisztásokon teraszos földművelés folyik.





És nekünk, magyaroknak egy történelmi tény, hogy ebben a templomban van az utolsó magyar király, IV. Károly végső nyughelye, szarkofágja, ugyanis ezen a szigeten élte utolsó napjait száműzetésben.





De már meg is érkeztünk a szállodánkba, mely a tengerparton fekszik. Szerencsések vagyunk, mert az erkélyünk a tengerre néz, ahonnan esténként elmélázva élvezhetjük a tenger sós levegőjét, a tengerről érkező kellemesen hűsítő szellőt, hallgatva a tenger egyhangú, nyugtató mormolását.





És a szállónk uszodája sem szokványos! Egy park kellős közepén fekszik, melyet művészien gondozott bokrokkal, különböző színű és csodálatosan bódító illatot árasztó virágtenger közepette létesítettek.




És még gyermekjátszótér is van! Kipróbálom...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése