2010. október 16., szombat

Madeira V/4a

MADEIRA AZ ATLANTI-ÓCEÁN GYÖNGYSZEME (V/4a)
Úton



A tenger felé haladunk. Kitűnő minőségű úton, nagyszerűen megépített viaduktokon haladunk át, mielőtt a dupla sávú autópályán átjutva behatolnánk a föld gyomrán átfúrt alagútba.
- Ilyen gazdag ország ez! - jegyzem meg a portugál vezetőnknek, aki elmondja, hogy mindezt az Európai Unió építette Madeirában - Portugália tagsága révén. Hát, mifelénk nem volt ilyen bőkezű az Unió.





Megeredt az eső! Egyik honleányunk a csomagtartóban, és ott is a kulcsra zárt bőröndjében tartotta az esernyőjét. Jó helyen! Igaz, hogy nehezen lehetett előszedni, de az ernyő legalább teljes biztonságban vészelte át a hirtelen jött zuhatagot. Közben persze szakadt az eső. Nemcsak azzal volt gond, hogy nehezen tudta elővarázsolni, de a sofőr segítsége nélkül - bizonyos okok miatt - a csomagtérbe sem tudott feljutni. (Remélem, elég udvariasan fogalmaztam...)





Átmegyünk az Encumeada hágón, mely 1007 m magasan fekszik. Nagy esők után a sűrű erdővel borított hegyoldalon vízesések zuhognak alá a völgybe.





Érdekes vulkáni képződmény a tengerben. Valójában így emelkedik ki Madeira szigete is a "habokból". A vulkáni alap közös.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése