2011. augusztus 28., vasárnap

Ciprus I.

CIPRUS A SZERELMESEK GYÖNYÖRŰ SZIGETE
A harmadik legnagyobb




2007. április 7-én útnak indultunk Budapestről egy kis osztrák géppel Bécsbe, majd onnan tovább Ciprusra, Limassolba.





Az osztrák fővárosig mindössze 1, Limassolig majd' 3 órát repültünk.





Szállodánk, a Poseidonia hotel, egy hatalmas, modern szálloda a tengerparton volt közvetlenül; lakosztályt a második emeleten kaptunk.





Ahogy kiléptünk a szállodából a kitűnő minőségű reggeli vagy vacsora után, máris napozó-, pihenőpadok, nyugágyak vártak, rögvest ott hullámzott zöldeskéken a Földközi-tenger, a parton végig selymes homok a strandolók, sétálók nagy örömére.





Ciprus a Földközi-tenger harmadik legnagyobb szigete, mely 240 km hosszú és 96 km széles. A mediterrán régió keleti csücskében fekszik. Csak Szicília és Szardínia méretesebb nála. Kiülünk a szállodánk erkélyére és gyönyörködünk a kilátásban. Ciprus egy lenyűgöző látványt nyújtó sziget! Tájai színpadra illő kontrasztoknak mutatkoznak a tengerpart aranyló homokjától a fenséges erdőkkel borított hegyekig, az érintetlen végtelen természettől a megkonstruált falvakig. Bizonyára nem véletlen, hogy Aphordité, a szépség és szerelem istennője éppen Ciprus partjainak közelében született meg a tenger habjaiból a mítosz szerint. Már Homérosz is megénekli a szigetet, és a mai napig sok látogató egyetért azzal, hogy a sziget Aphrodité hazája.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése