2012. június 11., hétfő

Vietnam VII

 UTAZÁS INDOKÍNÁBA/N
Kirándulás a Halong-öbölben




Nagy napunk van, mert hajókirándulást teszünk a világ 8. csodájának számító Halong-öbölben. Ha Longot a hullámok borította sárkány öbölnek nevezik.





Amerre ellátunk, a sima víztükörből fantasztikus alakú, óriási sziklák emelkednek ki.





Többnyire elszórva állnak a vízben ezek a sziklahegyek, de néhol egész kis láncolatot alkotnak, máshol pedig egy-egy égremeredő, hatalmas sziklatömb bukkan elő. A nagy meleget a kellemesen lengedező szellő csillapítja igazán idillivé téve a hajókázást.





Ugyan micsoda erő hajigálta ide ezeket a sziklahegyeket oly módon, hogy csak fantasztikus állatokat és jelmezeket utánzó felsőrészük meredjen elő a víből? Számos turista keresi fel az egyedülálló látványt, több kirándulóhajóval találkoztunk.





Ki hinné, hogy ezeken a sziklákon megél a növényzet, sőt állítólag egyik-másikon majomcsaládok is vannak. A sziklahegyek gyomrában nagy kiterjedésű cseppkőbarlangok találhatóak.





Merészen mellénk siklik egy bárka. Bámulatos tengeri herkentyűket ajánl megvételre.





Erősen fogom a korlátot, mert bár a gyönyörű hátteret adó szikla biztosan áll, a csónakunk ingatag alattunk.





Feledhetetlen látvány a naplemente az öbölben. Éppenhogy lebukott az izzó gömb, ám kellemes fénye még visszatükröződik a csendesen hullámzó tengeren.





A banja fa többszáz esztendős jellegzetes, érdekes növény a trópusokon. Léggyökerek sokasága adja meg többek között a karakterét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése